Ikke i mitt nabolag

Publisert: 2022
Elisabeth Gammelsæter har skrevet bok om hvorfor NIMBY-saker utfordrer det norske demokratiet. For Norge er «Nimby problematikken» spesielt relevant i dag. Vi ønsker et grønt skifte, men er ikke villig til å ta i bruk mineraler og metaller vi har i vårt land.

«For Norge er «Nimby problematikken» spesielt relevant i dag. Vi ønsker et grønt skifte, men er ikke villig til å ta i bruk mineraler og metaller vi har i vårt land. Dette er grunnstoffer vi og verden trenger, men vi velger å lene oss på utvinning av for eksempel sjeldne jordarter i Kina eller kobolt og kobber fra barnearbeid i Kongo. Elisabeth Gammelsæter har den kunnskapen og erfaringen som skal til for å løfte dette tema i bokform.» Stein Lier Hansen, Norsk Industri

«Denne boken vil kunne løfte diskusjonen om Not In My Back Yard problematikken i Norge.» Anita Krohn Traaseth, forfatter, næringslivsleder og skribent

«Jeg har kost meg med å lese gjennom dette. Det fenger og engasjerer. Gammelsæter formulerer seg godt. Jeg tror mange vil engasjeres og ha glede av dette.»
Morten Often, geolog, tidligere Store Norske, tidligere Norges geologiske undersøkelse

Om forfatteren: Elisabeth Gammelsæter er bedriftsrådgiver/seniorrådgiver og tidligere generalsekretær i bransjeforeningen Norsk Bergindustri.

Kjøp boken her

Powered by Cornerstone