Tandooristan

Publisert: 2021
Torunn Arntsen Sajjad og og hennes nye bok “Tandooristan - fortellinger fra et overopphetet land”, forteller historien om hennes egne erfaringer fra Pakistan gjennom 36 år. 

Det er underlig hvor lite de fleste nordmenn vet om livet i Pakistan, over femti år etter at de første pakistanerne slo seg ned her. Torunn Arntsen Sajjad åpner mange dører med denne boken, som forteller om pakistansk dagligliv, gleder og sorg, verdier og håp, og ikke minst hvordan migrasjonen til Norge arter seg fra et pakistansk ståsted.

"Den er en vakker og unik bok, som veksler mellom antropologisk nysgjerrighet og personlig engasjement. Ingen andre kunne ha skrevet den", - Thomas Hylland Eriksen, Professor i sosialantropologi (UiO).

"Boken Tandooristan er krydder og fargerik fest om et varmt folkeslag. En unik og engasjerende bok, skrevet av en av Norges fremste eksperter på Pakistan med stor innsikt i landets historie, kultur og samfunn. En leseopplevelse du ikke må gå glipp av", - Usman Ali Khan, Barnevernpedagog og bistandsarbeider (Redd Barna)

Arntsen Sajjad sier selv om boken at “Tandooristan” er en referanse til et varmt og imøtekommende folk, men ikke minst at Pakistan er et land som er i ferd med å bli overopphetet; klimaet blir betydelig varmere, moderne kultur står i sterk kontrast til tradisjon, terror utgjør et omfattende samfunnsproblem og det å være kvinne kan oppleves som en heftig kamp om tilværelsen. 

Boken kan kjøpes her.

Forfatter: Torunn Arntsen Sajjad

Undertittel: Fortellinger fra et overopphetet land

Opplag: 1

ISBN: 9788293097907

Språk: Norsk (bokmål)

Vekt: 535 gram

Utgitt: 2021-11-18

Forlag: Frekk Forlag

Antall sider: 211

 

Powered by Cornerstone