2030-bevegelsen

Fra 30 år med omstilling til bevegelsen som sikret fremtiden
Publisert: 2017

"En spennende og spenstig bok - ikke ofte det skrives slik i Norge!"  Knut Olav Åmås.

Vinteren 2017 møtes en gruppe unge europeere på en hytte utenfor Oslo. De er bekymret for fremtiden. Vil verden handle i tide for å nå togradersmålet? Klarer våre europeiske demokratier å håndtere strømmen av flyktninger og skape nye arbeidsplasser når teknologien endrer arbeidsmarkedet for godt?

Kort tid etter stifter de 2030-bevegelsen. Bevegelsen bruker ny teknologi til å påvirke politikerne og tvinge frem nødvendige reformer.

I denne debattboken ser Terje Osmundsen fremtiden i lys av sine erfaringer fra tre tiår med avmonopolisering, omstilling og globalisering. Boken er både et fremtidsscenario og et tilbakeblikk på vår nære historie. 

"Terje Osmundsen skriver engasjerende om hvordan unge mennesker og ny teknologi kan hindre klimakrise i fremtiden" Erik Solheim

"Det er overmåte samfunnsnyttig at historien blir korrekt fortalt. Til det er det viktig med betydningsfulle bidrag fra noen som selv var med og kjenner tankegangen bak begivenhetene. Det er Terje Osmundsen et meget oppløftende eksempel på" Kåre Willoch

Terje Osmundsen er tidligere leder av Norges Gymnasiastsamband og Unge Høyre. Fra 1981 til 1985 var han politisk rådgiver for statsminister Kåre Willoch, og deretter ledet han BI-prosjektet «Scenarier 2000». Han er idag konserndirektør Scatec Solar. Osmundsen har skrevet bøkene "Gjøkungen: Skal Statoil styre Norge?" (1981), "Europa: Vår felles utfordring" (1986) og "Ny Tid:Norge, Industrinasjon som forsvant" (1991)
Powered by Cornerstone